Güney Kore'nin ilk Tük Okulu, Rainbow International School eğitime başladı. 6 farklı ülkeden 65 öğrencinin öğrenim gördüğü Rainbow, yarım asrı aşan Türkiye-Kore kardeşliğinin yeni simgelerinden olacak.
11 yıldır Güney Kore'de yaşıyor Erhan Atay. ODTÜ Makine Mühendisliğini bitirdikten sonra, akademik kariyer için bu ülkeye gelmiş ve bir daha ayrılamamış. Koreli Nami ya da şimdiki adıyla Leyla Hanım'la hayatını birleştiren Erhan Bey'in, Sena ve Eren isminde iki çocuğu var. Kurucusu olduğu İstanbul Kültür Merkezi'nde arkadaşlarıyla birlikte gönüllü elçi gibi çalışıyor ve her yıl binlerce Koreliye Türkiye'nin güzelliklerini anlatıyor. İki ülke arasında, coğrafi mesafeye inat birçok ortak özellik ve benzerlikler var aslında. Bunların en bilineni 1950-53 arasında yaşanan Kore savaşı elbette. Türkiye, Güney Kore'nin Birleşmiş Milletler öncülüğünde komünist Kuzey işgalinden kurtarılması sürecine 5 bin askerle destek vermiş ve bu topraklarda binden fazla şehit bırakmıştı. Onlar hâlen Busan şehrindeki uluslararası şehitlikte, iki ülkenin ortak tarihinin gerçek şahitleri sıfatıyla yatıyor. Burası malum benzerlik elbette; ama bilinmeyenler de var. 3 Eylül 2007'de eğitime başlayan Rainbow International School (Gökkuşağı Uluslararası Okulu), iki ülke arasındaki resmî ilişkilerin 50. yılına da özel bir anlam yükledi. Açılış seremonisine, Türkiye'den gelen ve Kore'den katılan davetlilerin yanı sıra, 16 farklı ülkenin Seul büyükelçi ve konsolosları da renk kattı. Açılışta sadece Türk Büyükelçisi yoktu; ama iki ülke açısından bir ilkin yaşandığı heyecanlı dakikalarda, bu durum pek de fazla dikkati çekmedi. 65 öğrenciyle eğitime devam eden Rainbow, uluslararası okul sıfatını hak edecek özelliklere sahip. Kore'de yaşayan farklı milletlerden insanların çocukları için güvenli bir eğitim yuvası. Altı farklı ülkeden öğrenciye sahip. Okulun kurucusu Eşref Sağlam'a göre bu eğitim hamlesinin gıdası Kore-Türk kardeşliği. Okulun bulunduğu Seul'ün Seocho Belediyesi, Kore'nin dünya markalarına ev sahipliği yapan bölgesi aynı zamanda. Samsung ve LG'nin genel merkezleri belediye sınırları içinde kalıyor. Başkan Sung Joong Park, Rainbow'un, bölgenin uluslararası arenadaki yeni yıldızlarından olacağı noktasında iddialı. "Global dünya ile el sıkışabilen bir ülke olabilmek için bu tip girişimlere ihtiyaç var" diyerek, projenin kendileri açısından önemini vurguluyor. Okulun açıldığı yıl haber, Türk gazetelerinde şöyle yer almış:
Güney Kore ile dostluk, Türk okuluyla taçlandı.
Türkiye-G. Kore kardeşliği başkent Seul'de açılan Rainbow Uluslararası Türk Koleji ile daha da pekişti. Seul Milli Eğitim Müdürü J. Taek Kong, izin belgesini okul kurucusu Eşref Sağlam'a verdi. Türk askerinin 1950'li yıllardaki yardımıyla başlayan, 2002 Dünya Kupası'nda zirveye ulaşan Güney Kore-Türkiye kardeşliği, başkent Seul'de açılan Türk koleji ile taçlandı.